طريقة عمل حلوي البناكوتا
مقادير عمل البناكوتا :
250 جرام كريم فريش - 50 جرام سكر - فانيليا - 10 جرام جيلاتين - صوص فواكهه او شيكولا
طريقة عمل البناكوتا :
- يوضع الكريم علي النار + 50 جرام سكر يعني حوالي ربع كوب ويقلب ثم يضاف الفانيليا
- يوضع الماء يدفئ ويضاف الجيلاتين ويقلب حتي يذوب جيدا
- توضع علي الكريم بالمصفاة حتي نتاكد بانها سائله
- تصب في قالب التقديم او كاسات صغيرة وتترك لتهدا
- توضع في الفريزر لمدة ليله
- تجمل البناكوتا بصوص الشيكولا او صوص الفواكهه حسب الرغبة
- وممكن اضافة ايس كريم او فواكهه مماثلة للصوص
وبالهناء والشفاء