طريقة لفائف المسخن - لفائف الرقاق باللحم
مقادير لفائف المسخن بالدجاج :
فراخ مخلية من العظم - حوالي كيلو بصل شرائح - كوب زيت زيتون - 6 ملاعق سماق ناعم - نصف ملعقة قرفة - ملح - فلفل - رقاق طري بلدي
طريقة عمل لفائف المسخن الفلسطيني :
- نشوح ربع كمية شرائح البصل في جزء من الزيت ونصف ملعقة سماق وقليل من القرفة
- نوضع عليها الفراخ المخلية وتشوح ونغطي عليها حتي تكمل النضج
- في طاسة اخري نشوح باقي البصل ونضيف علية باقي السماق والقرفة وملح وفلفل
- نحضر صنية فرن مدهونه جيدا بزيت الزيتون ونفلاد عليها ورقة الرقاق المدهونه
- نضع علي الرقاق جزء من البصل اللي عليه السماق ثم جزء من الفراخ بالبصل
- تلف من الجانبين مثل الساندوتش ويكرر ثم تدهن علي الوجه بالزيت
- تدخل الفرن مدة قليله حتي يكون طري .
وبالهناء والشفاء