طريقة ايس كريم الشيكولا
طريقة ايس كريم الشيكولا,عمل ايس كريم الشيكولا,الايس كريم شيكولا ,ايس شيكولا,ايس شيكولا
مقادير الايس كريم شيكولا :
2 كوب لبن - كوب كريمة لباني كثيفة - 3 ملاعق كبيرة كاكاو غامق - 1 ونصف كوب سكر بودرة او زيادة - 3 صفار بيض .
طريقة الايس كريم شيكولا :
- يغلي اللبن ويترك ليهدا ثم يضاف عليه كوب كريمة ويوضع علي النارويقلب
- قبل ان يغلي ينزع من النار ثم نحضر صفار البيض والسكر ويضرب جيدا حتي يفتح اللون
- ثم نضع نصف خليط اللبن علي البيض والسكر ويقلب بالمضرب الليدوي خمس دقائق بعيد عن النار
- ثم يوضع ثانية علي النار بعد وضع كله فوق بعض وعلي نار هادئه
- يقلب لمدة خمس دقائق ثم يترك لحد مايبرد ثم يوضع في وعاء عميق ويوضع في الفريزر
- بعد ساعة يقلب ثم بعد ساعة يقلب ثانية وده علشان مايبقاش فيه ثلج
وبعد ذلك ممكن يترك في الفريزر لحين الاستخدام وتستخدمي ملعقه جافة ويجمل حسب الرغبة بالمكسرات او قطع الشيكولا
وبالهناء والشفاء
مقادير الايس كريم شيكولا :
2 كوب لبن - كوب كريمة لباني كثيفة - 3 ملاعق كبيرة كاكاو غامق - 1 ونصف كوب سكر بودرة او زيادة - 3 صفار بيض .
طريقة الايس كريم شيكولا :
- يغلي اللبن ويترك ليهدا ثم يضاف عليه كوب كريمة ويوضع علي النارويقلب
- قبل ان يغلي ينزع من النار ثم نحضر صفار البيض والسكر ويضرب جيدا حتي يفتح اللون
- ثم نضع نصف خليط اللبن علي البيض والسكر ويقلب بالمضرب الليدوي خمس دقائق بعيد عن النار
- ثم يوضع ثانية علي النار بعد وضع كله فوق بعض وعلي نار هادئه
- يقلب لمدة خمس دقائق ثم يترك لحد مايبرد ثم يوضع في وعاء عميق ويوضع في الفريزر
- بعد ساعة يقلب ثم بعد ساعة يقلب ثانية وده علشان مايبقاش فيه ثلج
وبعد ذلك ممكن يترك في الفريزر لحين الاستخدام وتستخدمي ملعقه جافة ويجمل حسب الرغبة بالمكسرات او قطع الشيكولا
وبالهناء والشفاء