المسقعة من احب الاكلات المصرية
اكلة المسقعة من الاكلات المصرية مئة بالمئة واليكم طريقتها بس حاسبوا علي صوابعكم .
طريقة عمل المسقعة
1كيلو باذنجان مقشرنصف تقشير ومقطع حسب الرغبة ويحمر في الزيت .
ربع كيلو لحمة مفرومة مع مبشور البصل والملح والفلفل ( معصجه ) علي النار
2 حبة فلفل رومي مقطع طرنشات ويشوح في الزيت قليلا
حوالي نصف كيلو من الطماطم المهروسة والناضجة
نحضر حلة او صنية ونعمل طبقات من الباذنجان فلفل ولحم الي ان ينتهي مقادير المسقعة .
نصب خليط الطماطم الناضجة مع فصين من الثوم المهروس فوق الباذنجان ويوضع علي النار مدة 5 دقائق .وكدة حدوقوا احلي مسقعة في العالم . وبالهنا والشفاء