المحشي المصري وطريقة عمل الخلطة
المحشي المصري بكل الانواع , محشي كوسة او باذنجان او كرنب او ورق العنب , محشي روعة لكل الانواع, طريقة الخلطة
طريقة عمل المحشي المصري:
لو كرنب يقطع ويسلق سلق خفيف ويترك لحين الاستعمال - لو ورق عنب يغسل ويو.ضع في ماء مغلي وينشل في نفس اللحظه
لوعندي كوسة وباذنجان وفلفل وطماطم : تغسل وتنظف بالمكوره الي ان ينظف مابداخلها مع مراعات عدم كسرها من الجوانب
لو عندي منبار ( الامعاء ) تغسل وتنظف من الداخل بالماء والخل لقتل الجراثيم وتقطع حوالي عشرين سم وتترك لحين تجهيز الخلطة.
طريقة عمل الخلطة ( خلطة المحشي المصري ) :
اكيلو ارز مصري مغسول ويصفي منه الماء
عدد 2 بصلة مبشوره ناعم + ملح + فلفل + قليل من النعناع الجاف المهروس
1كيلو طماطم مضروبة في الخلاط ضرب خشن بعض الشيئ في حجم حبيبات الذرة او اقل
كمية من الخضرة عبارة عن بقدونس وشبت كلا منهم حزمة كبيره
حوالي نصف كوب من الزيت - 2 مكعب ماجي
نشوح البصلة في الزيت الي ان يصير ذهبيا ثم يضاف الطماطم والملح والفلفل وتترك حتي تتسبك ثم نطفي النار وتصب علي الارز ونضع الخضرة المفرومه علي خلطة المحشي وتقلب جيدا . وتحشي بها اي صنف من الاصناف السابقة وترص وحدات المحشي في الحله بحيث تكون واقفة بجانب بعض ولو كرنب او ورق عنب ترص علي جنبها ويصب عليها الشوربه وتترك لتنضج علي نار هادئة ويقدم المحشي المصري ساخن.
وبالهناء والشفاء